Melodi '10

Kaggeholms egna superkickass melodifestival som, passande nog, i år kallas Melodi '10, börjar närma sig. Vår projektvecka är igång från och med idag, och TV och Journalist har redan tjuvstartat lite.

För er som inte har någon koll på allt tok som händer här så kan jag avslöja att Melodi är en projekt som hela skolan är med på på ett eller annat sätt. TV sköter det stora projektet - att förvandla en annars helt vanlig show till ett TV-program. Direktsänt. Musik står såklart för musiken. Alla fick chansen att skriva ett eget bidrag att ha med i tävlingen, och sen ska de musikelever som inte frontar agera kompmusiker. Sen har vi ju då Journalisterna... De sköter en egen skvallerblaska, och har hela dagen idag gått runt till alla musikelever och försökt mjölka ur allt de fått tag på.

Jag är dum i huvudet och svarar (utdraget och så långfattat det bara går, jag är ju som jag är) på alla frågor. Ger dem HUR MYCKET CITAT SOM HELST att ta ur sitt sammanhang och på så vis manipulera fram en egen sanning. Det här är ju såklart inget allvarligt eftersom det bara är ett skolprojekt, men jag känner mig sådär bakhållsattackerad, som om jag blivit lurad av en försäljares listiga knep. Det som är sämst då är att hon knappt hade några knep heller. Jag försade mig och bara allmänt svarade på allt. Sedan var mitt misslyckande totalt, och jag inser det i efterhand. Värdelöst. Journalisterna - Jocke, 1 - 0. Jag kan i mina tankar höra hur de sedan skrattade åt mig i sina fancy lokaler där borta på media och gav mig öknamnet "mjölkkon". I'll get my revenge!

Hur som helst, vill ni se konserten? Den är den 30 Mars kl 19.00 i Kaggeholms gymnastiksal, som då tillfälligt kommer vara ombyggd till Kaggeholms Arena. Är ni dåliga och inte orkar ta er dit? Tänkte väl nästan det... Jaja, det finns räddning för er också. Vid den tiden går ni bara in på www.kaggeholm.nu så kommer det finnas en länk där till hur man LIVE (!!!!!!!!!!!) streamar showen. 200 lyckligt lottade kommer kunna streama samtidigt då bandbredden här suger metervis med schruk.

Tack för mig.

Blocketrape - The new shit

Idag blev även jag utsatt. Alex har startat något helt nytt. Något vi aldrig kunnat förutspå.

För några dagar sedan damp det ner ett mail i Annas inkorg att "någon" skickat ett mail via blocket i hennes e-postadress. Det var på en annons där en kvinna sålde tuppar för 80 kr styck. I mailet hade Alex (i Annas namn...) uttryckt ett stort intresse för att få köpa en tupp. Men bara om hon fick pruta 10 kr eftersom hon var lite snål av sig. Hon ville gärna veta namnen på tupparna också.

Och som sagt, idag blev även jag utsatt. Alex var i farten igen.

Här är mailet jag fick från blocket.se:

-- Kopia på ditt mejlsvar som skickades till annonsören Patrik --

Hej
Jag letar efter en snabb och bra dator som klarar av grymma spel! Jag
älskar snabba datorer med mycket hårddisk och bra grafikkort. Jag tror
datorn har potential för detta!

Jag har 2 frågor till dig:

1. Hur Awesome är datorn?
2. Kan jag kalla dig Putte?

Tacksam för svar!

Annonsen finns på [känner inte för att någon ska mailbomba honom, så jag tar inte med länken här]


Datorn var en laptop för runt 1000kr som hade en 1,8 GHz AMD processor, 40 GB hårddisk och WIRELESS FUCKIN' LAN. Klart den var awesome liksom.

Jag väntar ivrigt på svar...

Och snälla. Börja inte missbruka "Blocketrape - The new shit" nu. Det kommer inte längre vara roligt då... :)

Africa

Tänkte försöka hålla igång bloggen lite. Frågade Anna vad jag skulle skriva om. Hon föreslog att jag skulle skriva om att hon var bäst. Ok tänkte jag. Men så kom jag ju på att jag inte kan ljuga bara sådär i bloggen. Vore ju fruktansvärt. Så jag skriver om bibelklassen istället.

I går kom Bibel-internationell-klassen hem. Efter sex veckor i Sydafrika! Shit, det känns som en evighet. Idag åkte de iväg tidigt på morgonen till Arlanda och hämtade upp den halvan av klassen som är från södra afrika som ska spendera några veckor här i Sverige.

Jag fick träffa en av dem personligen idag. Det knackade lite försiktigt på dörren. Jag gick och öppnade, och där står det en mörkhyad man och tittar på mig. "Hi!" säger jag, för jag fattar ju såklart att han är en av afrikanerna. "Hello, I'm kind of lost!" svarar han. "Is John living here?". Jag svarar att det gör han, men han är inte hemma. "I can call him if you want". John svarar. "Hej John. Det är en vilsen afrikan här", säger jag. John skrattar, men säger att han kommer nu direkt. Jag tar med Bongani, som han berättar att han heter, ut och möter upp dem.

När vi träffar på John, Martina, Linda och Victoria känner John sig lite extra skojfrisk. "I heard you were lost, Bongani! Jocke called and said 'John, please come over here, there's a strange black man stranding here!' so we had to hurry!" sa han. Jag får en kall kår längs ryggen. Jag har ju INGEN aning om ifall han tar illa upp av det där, jag känner ju inte honom. Och vad jag fått höra av bibelklassen så är det riktigt stora kulturella skillnader, speciellt mellan oss och de afrikanerna som inte var från Sydafrika, så jag visste inte hur han tar ett sånt skämt. "Yeah, I told him I wanted his money!" svarar Bongani. Jag pustar ut. Och skrattar. John känner ju Bongani. Det borde jag fattat direkt.

Sen gick vi ut på isen. Bongani tyckte det var stört att stå på vatten. Det är som ett mirakel, sa han. Vad sjukt ändå att aldrig ha fått gå på en frusen sjö. Men nån gång ska väl vara den första.

Det får räcka. Nån gång får man väl skriva ett kortare inlägg också.

Update

Större delen av musikklassen är borta, även Anna och John och Kalle (tror jag.. det är väldigt tyst här i alla fall) är borta. Kort sagt, jag är ensam och har tråkigt. Större delen av musikklassen är i norrköping och spelar. Jag trodde förut bara att det var typ 5 pers som skulle dit. Tänk vad fel jag hade. Anna är på stan och gör något, John kom hem från sydafrika i fredags och prioriterade sin familj före mig och åkte därför hem till övik. Kalle har jag ingen aning om var han är.

När man har såhär tråkigt kan man skriva blogg. Jag har ofta idétorka när det gäller bloggandet just nu. Orsaken är ännu okänd, men så är det. Nu skriver jag bara på måfå och hoppas det kommer komma något intressant ur det, så jag har egentligen ingen aning om hur detta inlägg ska sluta.

Igår var det dansföreställning i Ekerö centrum. Tre till och med. Dansklassen här på Kagge har varit på turné i tre grupper, och nu var det avslutning på den turnén här i Ekerö. RIKTIGT duktiga var de, jag har ju knappt sett dem "go wild" så att säga, så nu var det upp till bevis. Höjdpunkten var dock pausen där det serverades kladdkaka (:D:D) och saft. Nej nu ljuger jag. Höjdpunkten var såklart att ingen mindre än ANDREAS, THE MAN, hade tagit sig dit. Andreas gick låtskrivare i min klass hela höstterminen. Men när vi kaggeholmare kom tillbaka efter jullovet kommer det sorgliga beskedet att Andreas slutat vår klass. Han kände helt enkelt att han valt fel. Men nu gjorde han oss en liten visit som varade till idag. Kulkul. Synd för honom har ju dock, som jag nämnt ovan, större delen av musikklassen åkt iväg över helgen, så han hade typ 5 pers från klassen att träffa...


Jag funderar mycket på vad jag ska göra efter kaggeholm. SKA jag gå ett andra år? Eller ska jag söka någon utbindning? Eller ska jag voluntärarbeta? Eller ska jag slappa ett år, starta band, spela in skivor och bli en fattig man med musikerdrömmar? Eller ska jag..? Valen är svåra.

Något jag saknar riktigt riktigt mycket är ett band. Ett metalband, gärna sludge/stoner eller progmetal 'a la extol. Jag fattar ju att det inte funkar att bara slappa ett helt år, men hade jag ett komplett band som väntade på mig skulle jag ha svårt att tacka nej. Som tur var kan jag ju bar.. Åh nu kom kalle och Nadia hem..! Förlåt, hursomhelst, som tur är kan jag ju bara satsa på exempelvis ett till år på kagge eller söka utbildning och leta bandmedlemmar sen. Men det var i princip exakt det jag gjorde när jag började kagge.

Och här är jag. Bandlös. Som en gitarr utan strängar. Ett trumset utan skinn.

Men det kanske inte finns något bra alternativ. Slappa ett år funkar helt enkelt inte (för att inte tala om all skit jag skulle få från mamma och pappa) och drar jag och volutärarbetar så kommer jag verkligen inte ha tid för något band heller.


Nog om det.
Vad är det för utbildning jag funderar på då? Skratta inte nu:

Röntgensjuksköterska.

Jag gick, som jag gissar att de flesta som läser min blogg redan vet, estetisk musik på gymnasiet. Genom I-valet lade jag till Engelska C, Naturkunskap B och Miljökunskap. Vad kan jag då bli? INGENTING som har med teknik och naturvetenskap att göra. Jag kan däremot bli Lärare, "något inom media", "något inom samhällsvetenskap" och *trumvirvel* "någon form av sjuksköterska". Ingenting låter särskillt intressant tycker jag. Men jag läste igenom allt jag hade behörighet till i mastodonthäftet Luleå Tekniska Högskola ändå. Och någonstans där hittar jag något som kallas Röntgensjuksköterska. Varför intresserar detta mig då?

Jo.

Man jobbar med teknik (vilket jag hatar att gilla) OCH människor. Jag anser väl mig själv vara ganska teknisk av mig, men jag har försökt ignorera alla jobb som har med det att göra för att jag nån gång nyligen bestämde mig för att aldrig bli nån såndär karriärmänniska som jobbar med något random hobbyjobb som inte gynnar NÅGON och ändå ger mig en fet lön varje månad. Nu kan jag helt plötsligt jobba med (bland annat) teknik och ÄNDÅ ha ett meningsfullt jobb som faktiskt gynnar andra människor som behöver hjälp. Och ha det socialt på jobbet. Det låter ju inte så dumt.

Dessutom kanske det blir ännu coolare att voluntärarbeta senare när man har titeln Jocke Berg, röntgensjuksköterska.

Men jag vet inte. Jag kommer nog söka utbildningen, så får vi se senare om det blir något av det.



Förlåt för detta osammanhängande inlägg. Det var inte genomtänkt alls, och jag borde sett igenom alla styckesindelningar fyra gånger till, men då skulle jag behövt skriva om hela inlägget. Så det här får duga.

Tack och hej.

Oj justja. Vår rockkonsert var AWESOME. Film kommer nog dyka upp snart förhoppningsvis. Jag uppdaterar då. Ljudinspelning har jag redan, så det är bara att fråga efter det så kan du få.

RSS 2.0