Örebro

Shit. Jag pluggar på universitet nu. Jag  p l u g g a r . Galet. Plugga är ju skittråkigt, vad jag minns från gymnasiet. Nu ska jag läsa massa grejer som exempelvis Medicin A: Vetenskaplig grundkurs. Det råkar också vara min första kurs på Röntgensjuksköterskeprogrammet (långt ord..).

Första föreläsningen har varit, och vi delades upp i grupper där vi ska genomföra en blodtryckslaboration på varandra. Helt enkelt, mäta varandras blodtryck några gånger, få fram nåt medelvärde och så, för att till sist skriva en fet labbrapport på det hela. Sjukt tråkigt det låter. Men det ska göras, framöver kanske det roliga kommer, typ magnetröntgen och sånt. Det verkar häftigt. En skitstor maskin som har ett så starkt magnetfält att man inte får ha (magnetisk) metall någonstans på eller i kroppen när man vistas i samma rum som den.

Jag har fortfarande inget boende, så jag bor fortfarande hos min syster. Markus Collin flyttade som sagt hit igår, så vi ska nu leta järnet efter lägenheter tillsammans. Han hade hittat en tvåa igår för typ 3000 kr i månaden. En hyra på 1500 är ju inte helt fel liksom. Men den var ju såklart tagen. Det är extrem bostadsbrist här, och lägenheter ryker på en kvart verkar det som. Gäller att vara på med andra ord.

Aja, där har ni lägesrapporten.

Kaggeholm

Nu sitter jag på tåget påväg till Örebro för studier till Röntgensjuksköterska. Hade jag valt en annan väg, hade jag idag åkt tillbaka till Kaggeholms Folkhögskola. Men nu sitter jag på tåg mot Örebro.

Sist jag skrev ett inlägg helt om Kaggeholm tror jag var när jag satt på tåget till Hudiksvall, efter avslutningen. Större delen av dagen bestod av stor sorg, och massa tårar, och jag fick skynda mig iväg innan allt var riktigt slut än för att hinna med tåget. På tåget kom tårarna igen då jag kom på den brillianta idén att skriva blogginlägg om tiden på Kagge under själva tågresan (och därmed blev det första gången jag grät offentligt i mitt vuxna (?) liv...). Nu, när jag åker mot Örebro, och tittar ut genom tågets fönster, får jag starka flashbacks, som dessutom förstärks av att jag kom på den brillianta idén att ringa två personer (Alex och Jonas) som börjar på Kaggeholm idag. Jag gråter inte nu. Har inte ens en klump i halsen. Men jag har den inre tomheten som jag också kände när jag åkte till Hudik från Kaggeholm. Hemkänslan. Att hemmet finns på Kagge, med folket på kagge. VARFÖR går jag inte tvåan? Jag borde också vara där nu.

Men jag tror att jag valt rätt. Idag ringde Markus Collin. Han ska tydligen också flytta till Örebro, och undrade ifall vi kunde försöka hitta en lägenhet tillsammans och dela. Vips så känns allting lite tryggare. I morgon väntar introduktionsdag och sedan, vad jag misstänker, nollning. Där känns det inte så tryggt. Men det kommer nog gå bra.

Om nån ska bo, eller redan bor, i kollektiv i Örebro, och det finns en, gärna två, lediga rum, SÄG TILL!

Jag tror det summerar kaggeholmssaknaden för tillfället i alla fall. Jag ska försöka hälsa på flera gånger. Tror jag kommer behöva göra det för att inte gå under.

OMG Mosque at ground zero!?!?!?!11+

Jag tror inte på det här. Det måste ju vara ett skämt. Det finns en blogg som heter http://www.shelleytherepublican.com, som är en slags parodi på republikaner. Jag är nästan helt säker på det i alla fall...

Hur som helst, vad som INTE är ett skämt, men som har typ exakt samma budskap som bloggen jag nämnde ovan, är denna hemsida: http://goptrust.com/

LÄS. Asså, allvarligt. Är det på riktigt? TYCKER människor såhär? Graden av ignorans har sällan skådats...

Jag hittade hemsidan när jag blev nyfiken om den här skandalen i USA just nu, "Obama supports Mosque at Ground Zero". Jag hittar först denna sida: http://www.huffingtonpost.com/matt-sledge/just-how-far-is-the-groun_b_660585.html. Med andra ord, moskén är inte "at Ground Zero", utan "near Ground Zero". Eller kanske snarare, "a block that you cannot see from Ground Zero". Hela USA rasar, en femtedel säger sig vara säkra på att Obama i hemlighet är muslim. Ungefär som att det vore ok för Allah att de som bekänner sig som muslimer förnekar det för andra människor...

Denna sjuka rasism är läskig. Vi har ju USAs vinklade media, där man skapar en uppfattning redan från början genom att säga nåt i stil med "a mosque just by the place where over three thousand american citizens lost their lives because of muslim attacks" i opartiska nyheter. I klipp på nyhetssajter intervjuar man brandmän och liknande som har relation till 9/11-attacken, och där kläcker folk ur sig att det är som att spreja swastikor på judiska minnesplatser. HUR?! Nazism är, till skillnad från islam, en ideologi som bygger rakt av på hat mot vissa folkgrupper. Om dessa, jag gissar republikan-kristna, amerikaner kan anklaga ALLA muslimer för 9/11 så tänker jag anklaga amerikanerna för korstågen. Grattis, ni har just dödat hundratusentals, om inte miljontals människor i mellanöstern under medeltiden. Jag ser ingen kristen som klagar på att det finns kyrkor i jerusalem?

En annan rolig grej som man sen kan läsa på den där goptrust (http://goptrust.com/Column_Obama_Hamas.html), är att de är arga på att obama vill skicka hjälp till västbanken och gaza. Om man på något sätt är mänsklig så kan man väl ändå skicka käk till svältande människor som råkar bo mitt i en karantän, med galna hamas innanför, och paranoida israel utanför? Det trpdde jag i alla fall. Men nej, justja, det är bara en ondskefull plan, Obama vill, av någon jättekonstig anledning, sponsra terrorister så de kan attackera USA. För det skulle Obama tjäna jättemycket på. Eller.. va..?

Jaja, jag är jättetrött och därav jättearg, och därav orkar jag knappt ens kontrollera vad det är jag läst eller skrivit, så jag har säkert massa faktafel och sånt. Men det gör inget.

Inlägg om fjällvandring och frizon...

... får vänta ett tag till. Kan istället hänvisa till min gode vän Linneas inlägg istället, då vi faktiskt har i stort sett gjort precis samma sak i en vecka.

Mitt perspektiv på veckan får nog alltså vänta en stund om det ens kommer nån gång, för ärligt talat, jag vet inte vad som behövs sägas om fjällvandringen som inte Linnea redan sagt, förutom möjligen att jag och Jonas åt annan mat än vad Linnea och Björn gjorde.

http://linneagrunnesjo.blogspot.com/2010/08/frukost.html

PS. Asmånga bilder jag tog från fjällvandringen finns dock på fejjan. DS.

RSS 2.0