Gitarr är sämst

På grund av ett tips på ett totalt kickass sommarjobb från Linnea som går ut på att man spelar musik på nån Svenska Kyrkan-kyrka (vad kallar man det egentligen?? Svensk Kyrka kanske?) hela dagen lång så har jag suttit ett tag nu och spelat in psalmer som ska skickas dit som ett "intagningsprov" eller nåt sånt. Det enda jag kommit fram till under den tiden är dessa punkter:

  • Gitarr är sämst
  • Alternativt jag är sämst, eftersom:
  • Jag KAN inte göra en perfekt tagning på gitarr. Jag spelar ALLTID något liiitet fel.
  • Jag blir aldrig nöjd.
Det där med att jag inte kan göra en perfekt tagning behöver jag inte utveckla mer än så, även om jag mycket väl skulle på något mirakulöst sätt kunna skriva tre A4 om det (källa: läs alla inlägg under detta). Den sista punkten kanske går att utveckla lite dock.

Egentligen är det väl såhär till viss mån för alla, men ändå, jag känner att det är lite extremt med mig. Jag har (jag är 99% säker) ALDRIG gjort något riff, en ackordföljd, en melodi eller en text som jag inte hatat, eller åtminstone ogillat några timmar senare. Jag försöker typ göra allt för att ignorera det för att jag känner att det måste vara något fel då jag alltid känner så. Men ibland går det inte att ignorera. Igår till exempel. Jag hade precis spelat in det mesta av grunden på psalm nummer 593 i Segertoner, och tänkte något i stil med "Ja, detta kan jag skicka med gott samvete. Tänk att jag äntligen lyckas med något". Sen går jag och socialiserar mig med LP en-två timmar. När jag kommer tillbaka ska jag bara lyssna en gång innan jag lägger mig. Och jag är seriös nu, jag blev typ illamående. Det var den smörigaste skiten jag någonsin hört. Idag har jag gjort allt för att göra den bättre. Och jag tror jag lyckas. Eller vågar jag verkligen lita på det? Om två timmar kommer jag säkert rata denna version med.

VARFÖR är det så här egentligen!? Jag fattar verkligen inte.

Nu ska jag repa till fikakonserten i morgon ringde Klara och berättade. Hejsvejs.

Kommentarer
Postat av: Oskar

Självkritik är coolt ju. Jag har ju aldrig målat en tavla jag inte tycker är tokful.

2010-02-23 @ 21:40:25
URL: http://oskarhenke.blogspot.com
Postat av: Jocke

Oskar: You understand you Oskar.

2010-02-23 @ 22:08:43
URL: http://jockepedia.blogg.se/
Postat av: Jocke

Update: Jag blev, tro det eller ej, tillräckligt nöjd för att skicka iväg den. Har inte gjort det än bara. Ska väl i kväll eller i morgon tror jag

2010-02-25 @ 18:30:01
URL: http://jockepedia.blogg.se/
Postat av: Linnea Grunnesjö

alltså, sluta, mitt var aaaaskasst, skulle inte spela det för en enda levande själ (om det inte var för att mammuthdaniel råkade trycka på en låt i de stora högtalarna på bap för att kolla ljudet innan vi skulle se på film och alla fikade...det var pinsamt, menmen, jag stängde av och låtsades som ingenting och förklarade för mina närmnsta va de egentligen var för brattlatur (oljud på min farfars västgötska)) Ja. det jag fösöker säga. tycker de om det så får du jobbet, då har du inget att skämmas för även om du ogillare, tycker de inte om det så får du inte jobbet och kommer antagligen inte träffa dem. då är det ju skit samma. inget att förlora.

jo, för resten, jag tror inte på att det är så dåligt.

2010-02-25 @ 21:42:57
URL: http://linneagrunnesjo.blogspot.com
Postat av: Klara hon som ringde

detdäääär kan jag känna igen. o ja.

Speciellt det om att man alltid spelar fel på guitarr. ALL TID. Ska jag spela C AM G i följd spelar jag fel redan på C:t. 9 fall av 10.



Så för mig är det bara att lägga ner. Du kan iallfall spela trummor.

2010-03-04 @ 00:12:52
URL: http://klarast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0